• تاریخ انتشار : 1404/03/20 - 12:49
  • بازدید : 7
  • تعداد بازدید : 7
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان پیشوا

تب کریمه کنگو و ذبح گوسفند: ارتباط خطرناک!

تب کریمه کنگو و ذبح گوسفند: ارتباط خطرناک!

 

چطور منتقل میشود؟ 

ویروس تب کریمه کنگو در خون و بافتهای حیوانات آلوده (مثل گوسفند، گاو، بز) وجود دارد. اگر در زمان ذبح یا تماس با لاشه، خون یا ترشحات حیوان به زخم باز، چشم یا دهان انسان برسد، ویروس منتقل میشود. 

 

خطر اصلی در چه مرحلهای است؟ 

- ذبح غیربهداشتی (بدون دستکش و ماسک) 

- تماس با گوشت تازه و خونابه قبل از یخچالگذاری (ویروس در گوشت تازه زنده میماند) 

- پاک کردن احشا و پوستکندن بدون محافظت 

 

چطور از خودمان محافظت کنیم؟ 

✅ از دستکش ضخیم، عینک و ماسک هنگام ذبح استفاده کنید. 

✅ گوشت را ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارید (ویروس در سرمای ۴°C از بین میرود). 

✅ از خرید گوشتهای بازرسی نشده خودداری کنید. 

✅ وسایل آلوده را با آب داغ و ضدعفونی تمیز کنید. 

 

هشدار: بسیاری از موارد ابتلا در ایران مربوط به ذبح دام در خانه یا قربانی کردن عید بوده است! 

 

یادتان باشد: ویروس تب کریمه کنگو با پختن کامل گوشت (بالای ۶۰°C) از بین میرود، اما تماس خام آن کشنده است!

 

#یک_لحظه_تأمل

 

 

۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۴

روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان پیشوا

  • گروه خبری : مراکز بهداشتی,مدیریت,شهرستان پیشوا,عمومی,آرشیو ,یاهویی
  • کد خبر : 157498
کلید واژه

تصویر

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن