روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان پیشوا
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
✅ بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از مهمترین بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است که اساساً از طریق گزش کنه هیالوما و تماس با خون و ترشحات دام آلوده و همچنین انسان بیمار، قابل انتقال می باشد.
با توجه به بومی بودن بیماری در کشور و افزایش فعالیت کنه ها در فصول بهار و تابستان، آلودگی دام ها بالا رفته و خطر گسترش و انتقال بیماری وجود دارد، لذا رعایت موارد بهداشتی و آموزش جامعه باید مورد توجه قرار گیرد.
کشتار هر نوع دام حتی دام های اهدایی توسط خیرین و نذورات در کشتارگاه انجام شود.
در هنگام ذبح و تماس با لاشه و قطعه قطعه کردن گوشت از وسایل حفاظتی استفاده شود.
گوشت مصرفی مورد نیاز از مراکز مجاز و دارای مهر تایید ادارات دامپزشکی تهیه گردد.
لاشه دام پس از ذبح حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال که منجر به از بین رفتن ویروس می گردد، نگهداری شود.
انجماد گوشت بلافاصله پس از ذبح، ویروس را از بین نمی برد، بنابراین از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح خودداری شود.
از خوردن گوشت، دل و جگر خام و نیم پز دام تازه ذبح شده خودداری شود.
در سفر به مناطق روستایی از تماس با دام ها خودداری شود.
از جدا کردن کنه ها از روی پوست دام ها و له کردن آنها با دست اجتناب شود.
در صورت مشاهده کنه در روی دام یا محل نگهداری دام با اداره دامپزشکی جهت سمپاشی هماهنگی نمایید.
ویروس در برابر حرارت حساس است، لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس می شود.
#روابط_عمومی_شبکه_بهداشت_و_درمان_شهرستان_پیشوا
نظر